danila-master (danila_chef) wrote,
danila-master
danila_chef

Рідне, українське, смачненьке!

ЛЬВІВСЬКИЙ СИРНИК
у новій авторській інтерпретації
(Ukrainian cheesecake )

*Спитаєте чому саме він? А я відповім: «Тому, що це один з найкращих та найулюбленіших сніданків; тому, що жив майже 3 роки у Львові і назавжди залишив це чарівне місто у серці та тому що там знайшов кохання свого життя; тому що саме у Львові зародилось велике бажання творити та експериментувати на кухні».
Відчуваю, що маю сказати велике спасибі людині, яка зробила величезний внесок у розвиток української кулінаріі – Цвєк Дарії Яківні. Саме вона вважається авторкою львівського сирника, рецепт якого я знайшов у її книзі «Солодке печиво». Дякую дуже!
Я люблю та поважаю класичні перевірені сторіччями рецепти, але, як завжди, сьогодні не обійдеться без експериментів. Так у класичному рецепті, як правило, використовується закріплювач: картопляне пюре або борошно, іноді додають манку. Я не використовую такого закріплювача, оскільки правильно обраний сир саме себе добре закріпить. Поїхали ;)


СКЛАД:
- 500 гр. домашнього не мокрого та не сухого сиру (він має триматись одним шматочком, не розсипатись),
-  2 жовтки,
- 2 білки,
- соковиті родзинки 100 гр.,
- в’ялена журавлина 50гр,
- цедра 1 лимона,
- 1 пачка ванільного цукру,
- 150гр. цукрової пудри,
- щіпка солі,
- олія для змащення форми.

Для глазурі:
- плитка чорної чоколяди ,
- 50 мл. води,
- щіпка солі,
- горіхи на додачу.

Важливий девайс:
- форма для випікання,
- духовка [Pyramida F 83 ER ivory Rustico]http://www.pyramida.ua/catalog/duhovie-shkafi/f_83_er_ivory_rustico.html

Крок за кроком

Крок 1-й.
Сир протираємо через сито або за допомогою блендера доводимо до однорідного стану.
Додаємо жовтки, родзинки, журавлину, терту цедру, ванільний цукор, сіль, - та все добре вимішуємо.

Крок 2-й.
Білки збиваємо міксером до пишної піни, поступово додаємо цукрову пудру та отримуємо чудову меренгу, яка так нагадує білковий крем у трубочках з дитинства J
Обережно лопаткою вводимо меренгу у сиркову масу.

Крок 3-й.
Викладаємо масу у змащену олією форму, так щоб був запас до краю форми 1,5-2 пальця, оскільки маса буде добре підніматись.
Випікаємо сирник у духовці [Pyramida F 83 ER ivory Rustico] http://www.pyramida.ua/catalog/duhovie-shkafi/f_83_er_ivory_rustico.htmlпри температурі 170 градусів  приблизно 50-60 хвилин (через 25-30 хвилин контролюємо, якщо верх вже добре запікся накриваємо обов’язково фольгою). Готовий сирник стає досить щільним, його можна перевірити шпажкою, вона має залишиться майже сухою.
Моя помічниця:

Крок 4-й.
Далі сирник охолоджуємо до кімнатної температури та покриваємо шоколадною глазур’ю, зробленою із чоколяди, води та солі, розтоплених на водяній бані. Все притрушуємо підсмаженими горішками та відправляємо до холодильнику охолоджуватись на 4-6 годин.


Готовий сирник – дуже соковитий та ароматний, він переносить  у часі мінімум на сторіччя назад десь в район міста левів.
Смачненького всім та гарного настрою ;)

Шеф-кондитер
Кондитерської SweetGold
Данило Панов
Tags: Десерты, Завтраки, Моя новенькая духовка, Тест-драйв кухонных помощников
Subscribe

  • (no subject)

    МАННИК АПЕЛЬСИНОВО-МЯТНЫЙ (экспресс-рецепт) Состав: - яйца 3 шт.; - сахар 250 гр.; - манка - 250 гр.; - кефир - 125 гр.; - масло сливочное…

  • (no subject)

    Сырнички «смородливые» В эту пору, когда начинаешь забывать про теплые летние деньки и яркие фруктовые краски, сырнички да со…

  • Завтрак туриста

    ГРАНОЛА Гранола и домашний "греческий" йогурт - ощущение идеального завтрака. Отходим от правил 1-й шаг в сторону -…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 1 comment